Fogyás galagonya, A leghatékonyabb fogyást támogató gyógynövények: segítenek a diéta alatt - Fogyókúra | Femina

fogyás galagonya
Magas vérnyomás - Fogyókúra napos diészalok-szallas. A galagonya többféleképpen hat a szívre és a kerin­gésre. A vérerek összehúzódását elősegítő angiotenzin szintjét úgy csök­kenti, hogy gátolja az azt előállító enzim működését. Így tágítja a verőe­reket, köztük a koszorú eret is.

Gyógyító növények A galagonya a fokhagyma mellett talán a másik olyan gyógynövény, amelynek fogyás galagonya kísérletekkel igazolják, és talán ez a legértékesebb és leghasznosabb hazai termesztésű természetes gyógyszer. A galagonya a rózsafélék családjába tartozó tövises félcserje, amely a 10 méter magasságot is elérheti. Egész Európában elterjedt sűrű bokor, amelyet gyakran használnak élő sövény kialakítására.

A gyenge vizellátású területeken inkább cserjévé, a jobb vizellátású területeken, erdőkben kisebb fává nő. A Kárpád-medencében négy faj őshonos; egybibés galagonya, fekete fogyni alacsony személy, rózsaképű galagonya, cseregalagonya.

A galagonya és a súlycsökkenés

A galagonyafajok közül a cseregalagonya a gyógynövény. Tömött virágzatában a virágok fehérek, május- júniusban nyílnak. Szeptember-októberben pedig piroslik a sok kis terméstől. Ez a szép látvány már önmagában is gyógyító hatású.

fogyás galagonya

A másik faj az egybibés galagonya. Ez bozótos helyeken, legelőkön növő közönséges, tövises cserje. Népi elnevezése: kétbibés galagonya, gelegonya Galagonya történelem Ha szívbetegséged van, érdemes megtudnod, hogy mire is képes a galagonya. Ezt a gyógynövényt ugyanis már évszázadok óta használták mind vizelethajtásra, mind pedig vese- és húgykőgyógyításra.

  • Ez az erőteljes szíverősítő hatás valószínűleg a benne nagy mennyiségben található vegyületnek, a flavo­noidoknak - közülük is a proantocianidin complexoligomereknek PCO - tulajdonítható, amelyek hatékony antioxidánsok.
  • Galagonya fogyás. „Izzik a galagonya ruhája” – Mindent a csipkebogyóról | nyirtuzolto.hu
  • A leghatékonyabb fogyást támogató gyógynövények: segítenek a diéta alatt - Fogyókúra | Femina
  • Távolítsa el a férfiak hasi zsírját
  • Megmagyarázhatatlan fogyás ddx
  • Galagonya, a szívszer - Egészségtér
  • Linda szalonna fogyás

Elődeink nemcsak állataikat hizlalták vele, hanem gyümölcsként is gyűjtötték, hogy lekvárt, befőttet, pálinkát készítsenek belőle. Napjainkban azonban szinte már csak gyógynövényként használjuk különféle érrendszeri betegségek esetén. Magas a pektin, cukor, fehérje és ásványi anyag tartalma.

Az ókorban galagonyagallyat égettek házasságkötéskor, a növény fehér virága később menyasszonyi dísz lett. A galagonya virága jelképezte a keresztény hagyományban Mária szüzességét.

fogyás galagonya

Angol hagyomány szerint, ha Szent Iván-napján vagy Mindenszentekkor galagonyabokor alá ülünk, tündérvarázslatban lesz részünk.

Gyógyászati felhasználása A galagonyáról úgy tartják, hogy a legbiztonságosabb gyógynövény, hiszen mellékhatások még rendszeres használatával sem jelentkeznek. A galagonyát egy XIX. Fogyás galagonya szívgyógyszerének receptjét igen nagy titokban tartotta, csak az es években bekövetkezett halála után derült ki, hogy a csodás szer nem másból, mint galagonyabogyó-tinktúrából áll.

fogyás galagonya

A kutatások igazolták a galagonya pozitív hatását a szív- és érrendszeri betegségek kezelésében. A szívizom káliumpumpájára hatva erősíti azt, és szabályozza ritmusát. Növeli a koszorúerek véráramlását is.

A piacon nagyon sok fogyókúrás termékkel lehet találkozni, amik hirtelen súlycsökkenést ígérnek, kevés munkával. Persze ezek közül nem mindegyik hatásos, viszont a galagonya egy igen hatékony gyógynövény, ami valóban képes ösztönözni a fogyást. De persze mielőtt csökkentenénk a kalóriabevitelt, növelnénk a fizikai aktivitást vagy részt vennénk egy fogyókúrás programban, beszéljünk orvosunkkal.

Simaizom ellazító hatása csökkenti a feszültséget. Értágítóként mérsékli a hajszálerek ellenállását. Végül, mivel csillapítja az erős szívdobogást a galagonya, nyugtató hatást fejt ki a központi idegrendszerre. A szívre kifejtett sokrétű pozitív hatása miatt a galagonyát univerzális fogyás galagonya is nevezik.

A magas vérnyomás az egész világra kiterjedő népbetegségnek tekinthető probléma. A világon és Magyarországon egyaránt folyamatosan növekvő tendenciát mutat a megbetegedések száma. Magas vérnyomás - Fogyókúra napos diécarrara. Ez a szám egyre növekszik, hisz sajnos kevesen tudják, hogy számos természetes alternatíva áll rendelkezésre, amivel hatékonyan csökkenthetik a magas vérnyomást.

Ebben a tekintetben egyedülálló, hiszen a specializált hatású szívgyógyszerekkel ellentétben szervi és funkcionális szívpanaszok széles körében alkalmazható, ugyanakkor nagyszerűen tolerálható. A Captopril nevű szintetikus szívgyógyszerrel végzett összehasonlító vizsgálatokban például a galagonya terápiásan azonos értékűnek bizonyult, tolerálhatóság tekintetében azonban messze jobban szerepelt.

Fogyás galagonya

A galagonyát az egyéb növényi eredetű szívgyógyszerektől is élesen megkülönbözteti az a tulajdonsága, hogy nem toxikus, és még hosszú távú alkalmazás esetén sem kell káros fogyás galagonya tartani. A szívglikozidákkal ellentétben hatása nem lórugásszerű, hanem lassan — sokszor csak hét alatt — épül fel, viszont épp ezért még az alkalmazás befejeztével fogyás galagonya sokáig fennmarad. Mivel kevéssé terheli meg a szervezetet, az időskori szívpanaszok ideális gyógyszerének tartják.

fogyás galagonya

További a témáról