Króm zsírvesztésben.

Króm - Body Building Bolt

króm zsírvesztésben

A GTF pontos természete és mechanizmusa, mely fokozza az inzulinműködést, még nem teljesen ismert, de feltételezhető, hogy a sejtmembránon króm zsírvesztésben történő szállítás elősegítésével támogatja a sejtek inzulinfelvételét. Vércukorkontroll A 2-es típusú cukorbetegség esetében, bár a hasnyálmirigy elegendő inzulint termel, az izomsejtek és más szövetek ellenállóvá válnak az inzulinnal szemben, amely a vércukorszint nehézkes kontrolljában nyilvánul meg.

Számos vizsgálat tanulmányozta a krómkiegészítők hatásait a 2-es típusú cukorbetegség esetén.

króm zsírvesztésben

Egy mostani meta-analízis 41 vizsgálat eredményeit összegyűjtve azt találta, hogy a krómkiegészítés valóban javítja a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedők vércukorszintjének szabályozását, de a szerzők megállapították, hogy további jól felépített klinikai vizsgálatok szükségesek még mielőtt bármilyen állítást meg lehetne határozni.

Súlyvesztés Mivel a króm hatással van a glükóz- valamint zsíranyagcserére, a kutatók felfedezték a súlyvesztés elősegítésében, valamint a testösszetétel javításában pl. Habár néhány korábbi vizsgálat azt találta, hogy a krómkiegészítés nagyobb súly- és zsírvesztéshez vezet a placebóhoz viszonyítva, mások ezt nem króm zsírvesztésben.

króm zsírvesztésben

Egy nemrégiben végzett kettősen vak, króm zsírvesztésben vizsgálat, ahol a nők hasonló étrendet követtek állandó energia-és tápanyag-összetételben krómszupplementációval vagy anélkül azt találta, hogy a krómkiegészítők nincsenek nagyobb hatással a súly- króm zsírvesztésben zsírvesztésre, mint a placebo. Azonban Németország, Ausztria és Svájc fogyasztói társadalmának jellegzetes étrendi bevitelére alapozva úgy vélik, hogy a serdülők valamint felnőttek részére mikrogramm a megfelelő napi beviteli érték.

Azonban kétséges, hogy a króm nagy dózisban károsíthatja a DNS-t, ezért akik króm-tartalmú étrend-kiegészítőt szednek, és inzulint adagolnak, ezt figyelembe kell venniük.

króm zsírvesztésben

Jelenleg nincs bizonyíték a krómkiegészítők használatának szükségességére az átlagpopulációt tekintve. Wissenschaftliche Verlagsgesellschaft mbH, Stuttgart, Schwarz K and Mertz W.

Nutrition Scientific Committee on Food Opinion of the Scientific Committee on Food on the tolerable upper intake level of trivalent chromium.

króm zsírvesztésben

További a témáról